X

Vitamina care are grijă de inima și vasele de sânge ale persoanelor în vârstă

Vitamina care are grijă de inima și vasele de sânge ale persoanelor în vârstă. Consumul de vitamina D poate fi benefic pentru inima și vasele de sânge ale persoanelor în vârstă, ale pacienților cu niveluri scăzute ale vitaminei și ale persoanelor de origine non-europeană.

Acest lucru a fost demonstrat de un studiu publicat în revista Engineering.

Vitamina care are grijă de inima și vasele de sânge ale persoanelor în vârstă – Vitamina D

Oamenii de știință au analizat 99 de studii de înaltă calitate care au implicat în total 17.000 de pacienți. Suplimentarea cu vitamina D de aproximativ 3.320 UI a fost asociată cu un risc mai scăzut de boli cardiovasculare și diabet.

CITEȘTE ȘI: Simptomul cel mai grav al lipsei de vitamina D

Persoanele cu vârsta de peste 50 de ani, non-caucazienii, persoanele cu un indice de masă corporală sub 30 kg/m2 și persoanele cu deficit de vitamina D (concentrație în sânge sub 15,0 ng/ml) au beneficiat cel mai mult. În special, acestea au avut o tensiune arterială și niveluri mai scăzute de colesterol total, glucoză, hemoglobină glicată și insulină.

Autorii studiului subliniază că, atunci când se prescrie vit. E, este important să se ia în considerare greutatea, vârsta, nivelurile de vitamine și alți factori pentru a se asigura că pacientul primește beneficii maxime.

Autorii revizuirii au solicitat studii privind eficacitatea și siguranța suplimentării cu vitamina D pe termen lung (trei luni sau mai mult) și la doze mai mari.

Vitamina D, cunoscută și ca „vitamina soarelui”, contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar. Ea se prezintă în două forme principale: D2 (ergocalciferol), care se găsește în alimente, și D3 (colecalciferol), produsă de organism atunci când este expus la lumina soarelui, potrivit actualno.com.

Poate ajuta la reglarea absorbției de către organism a calciului, fosforului și a altor minerale care sunt necesare pentru mușchi și oase sănătoase.

Nivelurile de vitamina D depind de mai mulți factori:

Reședința

Persoanele care locuiesc în latitudinile nordice sunt expuse unui risc mai mare de deficiență de vitamina D din cauza lipsei de soare. Vârsta. Conform statisticilor, persoanele de peste 65 de ani produc de patru ori mai puțină vitamina D decât tinerii de 20 de ani.

Produse alimentare

Somonul, tonul, laptele, ficatul de cod și de vită, ouăle, sucul de portocale sunt bogate în vitamina D.

Starea de sănătate

În unele boli, vitamina D practic nu este absorbită. Tinerii cu pielea deschisă la culoare produc vit. D din lumina soarelui mult mai bine decât persoanele de peste 50 de ani cu pielea închisă la culoare.

CITEȘTE ȘI: Cât de multe produse lactate ai nevoie să consumi zilnic pentru a-ți asigura necesarul de calciu și vitamina D

Suplimentele sunt cel mai simplu mod de a obține în mod regulat suficientă vit. E. Ele cresc nivelul de vit. D în organism în același mod ca lumina soarelui sau alimentele.

Atunci când este administrată în mod controlat, vit. D oferă beneficii semnificative pentru sănătate:

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro